Bedrijfsprofiel

DBG bouw- en reststoffen is actief in Noord-Nederland met bodemsanering en grondreiniging. Hierbij worden grond en baggerspecie gereinigd en verwerkt tot secundaire grondstoffen. Wij verzorgen het gehele proces van uw afvalstroom. Van keuring tot de afzet van de schone deelstromen die worden gescheiden van de verontreinigde delen. Wij hebben locaties in Friesland, Groningen en Drenthe. Op deze locaties maken wij zowel gebruik van biologische als fysische reiniging. Onze medewerkers hebben uitgebreide kennis van de markt voor secundaire grondstoffen en van de actuele regelgeving, goedkeuringen en certificaten.

Hergebruik

Bij onze oprichting waren bodemsanering en grondreiniging de vaste bedrijfsactiviteiten. Tegenwoordig gaan wij een stap verder. Bij de verwerking van grond zijn wij steeds meer de nadruk gaan leggen op het terugwinnen en afzetten van secundaire grondstoffen. Onze missie is dat wij elk product dat vrijkomt bij het reinigingsproces hergebruiken als nieuwe grondstof. Zo verbeteren wij de kwaliteit van het milieu met een minimale impact.

Duurzaamheid

Door onze omgeving schoon te maken en vervuilde grond te reinigen, leveren wij een bijdrage aan een schoner milieu. Wij weten als geen ander dat er risico’s bestaan bij het uitvoeren van onze werkzaamheden. Daarom gaan wij zeer zorgvuldig te werk en voldoen wij aan alle wet- en regelgevingen rondom milieu en omgeving.

Bekijk ook onze Folder DBG bouw- en reststoffen 2017